Hallitus 2023 esittäytyy

Hallitus on jälleen vaihtunut. Jatka lukemista, jos sinua kiinnostaa, ketkä toimivat Lipidissä vuonna 2023:


Enna Märjenjärvi
Puheenjohtaja

Lipidin puheenjohtajan saappaisiin astuu vuonna 2023 Enna. Neljännen vuoden ETK-opiskelijana hänellä on runsaasti kokemusta Lipidin toiminnasta niin kampuksella kuin sen ulkopuolellakin. Järjestöaktiivimme on ollut hallitustoiminnassa excuvastaavan ja sihteerin tehtävissä. Opiskelijaedustajana hän on toiminut koulutusohjelmassa ja liitossa. Kahden vuoden tuutoritausta ja aktiivinen tapahtumiin osallistuminen selittävät osaltaan, miksi Enna tietää ja tuntee useiden vuosikurssien väkeä – näin ollen ymmärtäen sekä perinteitä että uusia avauksia. 

Italiassa vietetystä ajanjaksosta jäi opintopisteiden ja kokemusten lisäksi käteen kaipuu Soave-viineihin, mutta onneksi VBS:n toimintaa tunnetuksi tehneelle kulinaristille maistuvat myös kotimaiset panimotuotteet. Laatupuolen työtehtäviä odotellessa on hyvä nauttia aistinvaraisesta arvioinnista niin kokeellisen keittiön kuin pohjalaisten perinneruokien parissa.

Pedanttista pohjatyötä tekevä ja taitavasti tehtäviä delegoiva puheenjohtajamme tarjoaa hallitukselle hyvät lähtökohdat asioiden hoitamiseen omatoimisesti, mutta apua on tarjolla aina. Aamuyöhön töiden teko ei myöskään ole Ennalle vierasta, oli kyse sitten ryhmätyön lähdemuotoilun viimeistelystä tai 600 voileivän valmistuksesta krapulaisille aamiaiseksi, yhteiset asiat tulee aina hoidettua. 21 maan halki matkannut puheenjohtajamme suorittaisi sekä opinnot että aj-hommat mieluiten palmujen alta etelän lämmöstä, mutta niiden puutteessa Viikkiläinen peltomaisema kelpaa, ainakin seuraavaan äkkilähtöön saakka.

Tapio Yrjänäinen
Varapuheenjohtaja

Varapuheenjohtajan roolissa meillä on tänä vuonna Tapsa. Tapsa on tokan vuoden elintarviketieteilijä ja entisen elämän teekkari, jonka voi huomata myös kaksivärisistä haalareista. Intohimona häneltä löytyy kokkailu niin sivubisneksenä kuin grundimenojen jälkeisenä aktiviteettinakin. Viime vuoden taloudenhoitajalla pysyy tatsi rahan käsittelyssä, aika näyttää millaisen teltan ja uudistetun toimiston hän lipidille taikoo. Tapsa on sanavalmis, helposti sosialisoituva ja mukana ideassa kuin ideassa.

Elintarvikkeissa lähellä sydäntä ovat tekniikkaa vaativat valmistusmenetelmät, Aasiasta kotoisin olevat maustekastikkeet ja käymismenetelmillä valmistetut opiskelijabudjetille liian kalliit virvokkeet. Opinnoissa uutuustuotteiden kehittäminen kiinnostaakin Tapsaa. Vaikka alkuperäisesti Tapsa ei pääkaupunkiseudulta olekaan, on hän kiinteästi integroitunut Viikkiin näiden vuosien aikana. Voit törmätä häneen keittiössä niin sitseillä, banketissa kuin sillikselläkin, hoitaen homman ammattimaisesti ja täydellä ainejärjestönsä luotolla. VPJ tukee hallitusta omalla panoksellaan, eikä ole epäilystäkään, etteikö Tapsa antaisi täyttä panostustaan tänäkin vuonna.


Saku Kosunen
Sihteeri

Lipidin tämän vuoden sihteerinä toimii ensimmäisen vuoden opiskelija Saku. Saku halusi lähteä mukaan hallitustoimintaan heti fuksina, koska hän halusi päästä vaikuttamaan siihen, millaista toimintaa Lipidi järjestää jäsenilleen. Opinnoissa Sakun suosikkeja ovat tähän mennessä olleet pakkausteknologia ja elintarvikekemia.

Vapaa-aikaa Saku viettää kiipeilysalilla ja kesäisin ulkokallioilla kiipeillen. Hänet löytää todennäköisesti myös lähes mistä vain opiskelijatapahtumasta. Tiesitkö, että Sakun lempijälkkäreitä ovat raikkaat smoothiet?

Hanna-Sofia Karhula
Taloudenhoitaja

Tämän vuoden Lipidin taloudenhoitajaksi valittiin kolmannen vuoden opiskelija Hanna-Sofia, joka on jo kolmatta vuotta mukana hallitustoiminnassa. Hanna-Sofialle taloudenhoitajan rooli oli ilmeinen valinta, koska hän on opinnoissa kiinnostunut kuluttajiin ja talouteen liittyvistä asioista. Tulevaisuudessa hän haluaisi työskennellä elintarvikemarkkinoinnin parissa.

Hanna-Sofia pitää muun muassa matkustamisesta, retkeilystä ja liikunnasta. Arkisin hän viettää aikaansa kirjastolla, erilaisissa opiskelijatapahtumissa sekä crossfit-salilla. Jollekin voi tulla yllätyksenä, että kakut, erityisesti porkkanakakku, on Hanna-Sofian lempparijälkkäri.


Elias Kangas
Fuksivastaava

Vuoden -23 fuksivastaavamme kiinnostui alun perin elintarviketieteistä arvatkaapa minkä – no ruuan vuoksi! Erityisesti prosessointiin liittyvien asioiden opiskelu kiinnostaa Eliasta. Fuksivastaavaksi Elias lähti vähän yllättäen, vaikkakin ainejärjestöhommat kiinnostivat kyllä. Kuluvan fuksivuoden toistaiseksi parhaaksi muistoksi Elias nimeää syksyn vujut – eikä ihme. 

Vapaa-aika kuluu liikkuen ja pelaillen. Elias ei ole vieras kiipeilyseinillä tai pururadoilla, säästä riippuen. Kehonpainotreenailija nimeää lempiruuakseen riisin ja kanakastikkeen – makean perään hän ei niinkään ole.

Kerttu Saukkola
Tapahtumavastaava

Alkujaan Karkkilasta lähtenyt Kerttu suuntasi Viikkiin elintarviketieteiden perässä. Vuosia Viikissä on kertynyt  sen verran, että kandikin on jo työn alla. Elintarviketieteiden mestariksi ei välttämättä rahkeet vielä riitä, mutta maisteriksi kylläkin. Kerttu aikoo luultavasti suunnata elintarviketieteiden maisteriohjelmaan, eli ihan tuttuihin hommiin. 

Tapahtumavastaavaksi Kerttu haki tapahtumatiimissä oltuaan, kun kuuli uusista tuulista tämän pestin toteutuksessa. Persoonallisuudessakaan ei Kerttu jätä kylmäksi, sillä harvat voivat allekirjoittaa omaavansa kolme eri lempiväriä, eli tietenkin ruskea, vihreä sekä musta. 

Ladonlukosta Kertun voi löytää lounastamasta, joskin myös muualta Viikin ravintoloista, ovathan ne kaikki laadustaan tinkimättömiä. 

Kertun mielestä vesi on märkää, vain silloin kun sitä on paljon.


Roope Koski
Työelämä- ja yrityssuhdevastaava

Roope on paljasjalkainen Helsinkiläinen ja hän opiskelee ensimmäistä vuotta elintarviketieteitä. Lipidin toiminnassa Roopea kiinnostaa mahdollisuus toimia opiskelijoiden ja yritysmaailman välisenä linkkinä, jonka vuoksi hän lähti toiseksi työelämä- ja yrityssuhdevastaavan pestiin. Kokemusta vastaavanlaisista hommista häneltä löytyy aikaisemmista liiketalouden opinnoista ja työtehtävistä sponsorihakemusten parissa, joten Lipidin sponsorihankinta on turvallisissa käsissä.

Excursioita Roope järjestäisi mielellään erilaisiin panimoihin ja ulkomaan excursion kohteena voisi olla esimerkiksi jokin saksankielisistä maista.

Roopen kiinnostus oluen valmistukseen ja siihen liittyviin valmistusprosesseihin innoitti hänet opiskelemaan elintarviketieteitä. Vapaa-ajalla oluenvalmistuksen lisäksi hän käy mielellään laskettelemassa tai muuten urheilemassa. Yhteistyö muiden järjestöjen kanssa on lähellä Roopen sydäntä, sillä toimiihan hän myös VBS:n puheenjohtajana.

Loviisa Kovalainen
Työelämä- ja yrityssuhdevastaava

Loviisa on Tampereelta kotoisin oleva toisen vuoden Lipidi ja toimii tänä vuonna Lipidin toisena työelämä- ja yrityssuhdevastaavana. Kokemattomana tehtävään ei tarvitse ryhtyä, sillä aikaisempaa kokemusta on kertynyt viime vuodelta ekskursiovastaavan tehtävästä! Uusi hallitustehtävä, jossa yhdistyy ekskursiovastaavan ja pr-vastaavan tehtävät, tarjoaa siis mukavan tasapainon tuttua vanhaa, kuin myös mahdollisuuden oppia uusia asioita!

Loviisa kiinnostui elintarviketieteistä alunperin kuultuaan, että jossain on olemassa työpaikka, jossa suklaan maistelu on arkipäivää! Loviisa on innokas tutustumaan uusiin elintarvikealan yrityksiin ja haluaa toimia aktiivisena linkkinä Lipidien ja yritysten välillä!

Aino Porkkala
Oikos-vastaava

Oikoksen asioista tänä vuonna valittiin huolehtimaan Aino Porkkala. Ainon tavoitteena on tuoda tulevana vuonna oikoslaisia ja lipidejä paremmin yhteen. Kukapa parempi tähän hommaan kuin Aino, jolla on tällä hetkellä menossa  ensimmäinen maisterivuosi Human Nutrition and Food-Related Behaviour -ohjelmassa, mutta on suorittanut kandiopintonsa elintarviketieteissä osallistuen aktiivisesti Lipidin tapahtumiin! 

Ainon voi löytää kampukselta kirjastosta tai EE-talolta Oikoksen ja Virin yhteiseltä kertsiltä. Vapaa-aikanaan hän nauttii niin liikunnasta, musiikista, kuin ystävien ja poikaystävänsä seurasta hyvän ruoan kera. Aino ei kuitenkaan tyydy vain tuttuun ja turvalliseen, vaan kokeilee rohkeasti uusia elintarvikkeita ja ravintoloita! Oikos-vastaavan pesti onkin nyt varsin toimeliaissa käsissä.

Katriina Kostiainen
Opintovastaava

Katriina toimii hallituksessa jo toista vuotta opintovastaavana! Hän viihtyi viime vuonna opintovastaavan kengissä ja kokemusta hallitustoiminnasta on kertynyt myös tapahtumatiimin jäsenenä. 

Katriinalla on ensimmäinen maisterivuosi meneillään elintarviketieteiden maisterissa ja häntä kiehtoo erityisesti elintarviketurvallisuus. Hänellä on lisäksi sivuaineena kotieläintieteitä, joten hän osaa varmasti myös neuvoa ja antaa vinkkejä sivuainevalinnoissa! Haaveena hänellä olisi yhdistää työelämässä mikrobiologiaa, elintarviketurvallisuutta ja -teknologiaa. 

Vapaa-aika kuluu koirien kanssa touhutessa ja uppoutuessa äänikirjojen maailmaan. Katriinan löytää kampukselta useimmiten EE-talon kertsiltä, koska kahvinkeitin, mikro ja hyvä seura!


Aada Koivu
Biletoimihenkilö

Ensimmäisen vuoden opiskelija Aada on toinen tämän vuoden biletoimareista, ja kotoisin Kouvolasta. Baarimikkona työskentelevä Aada on asiantunteva lisä tapahtumatiimiin. Elintarviketieteiden opiskelussa häntä kiinnostaa erityisesti elintarviketeknologian kehitys ja uudet innovaatiot.

Tapahtumatiimiin Aada lähti mukaan toisen biletoimarin Ilonan houkuttelemana, mutta tapahtumien järjestäminen olisi kiinnostanut mahdollisesti muutenkin. Hän odottaa innolla erityisesti Jellyjen järjestämistä. Tulevan vuoden bileistä tuleekin varmasti upeat, sillä Aada oli mukana syksyllä 2022 fuksitoimikunnassa järjestämässä pikkujouluja. 

Niinkuin moni muukin lipidi, Aada urheilee vapaa-ajallaan paljon. Jos häntä ei löydä salilta, hänet löytää todennäköisimmin ystäviensä kanssa viiniltä. Aada odottaa innolla että pääsee järjestämään lipideille ja muille viikkiläisille unohtumattomia bileitä!

Ilona Torvinen
Biletoimihenkilö

Ensimmäisen vuoden opiskelija Ilona on tämän vuoden toinen biletoimari. Hän on kotoisin Helsingistä, mutta nykyään hän majailee Espoossa. Elintarviketieteiden opiskelussa häntä kiinnostaa mikrobiologia ja ravitsemustiede. Ilonan räiskyvä ja menevä persoona tuo suuren lisän tämän vuoden tapahtumatiimiin.

Ilona lähti mukaan tämän vuoden tapahtumatiimiin, koska hän tykkää itsekin käydä eri tapahtumissa ja näin ollen vaikuttaa niiden ohjelmaan. Ilona oli mukana myös viime syksynä 2022 fuksitoimikunnassa ja suunnitteli muun muassa upean haalarimerkin lipidin pikkujouluille.

Ilona tykkää urheilla monipuolisesti vapaa-ajallaan. Urheilun lisäksi hän harrastaa eri käsitöitä ja viihtyy ystäviensä kanssa. Ilona odottaa myös innolla tulevan kevään ja syksyn tapahtumia ja niiden järjestämistä!


Helmi Rihko
Sitsitoimihenkilö

Uuteen pestiin, eli sitsitoimariksi, hyppää Helmi! Juhlatunnelma nousee kattoon ja järjestelyt sujuvat muitta mutkitta, kun tämä vanha sitsikonkari pääsee vastaamaan sitsitoiminnasta. 

Toista vuotta elintarviketieteitä opiskeleva Helmi oli jo viime vuonna Lipidin hallituksessa luomassa uutta ja ylläpitämässä perinteitä. Hän on ollut ja on edelleen monenlaisessa yliopiston toiminnassa mukana niin Vaasassa kuin Viikissäkin. Hänet löytää myös HYY:n edustajistosta. Kaiken tämän vauhdikkaan tapahtuma- ja järjestötoimintaelämän keskellä hän ennättää myös labraan mm. tutkimaan elintarvikkeita ja laskemaan liuoslaskuja, mikä on hänelle mieluista. 

Helmiltä voi sitsilaulun lisäksi kysyä melkeinpä mitä vain opiskelijaelämästä ja tulet saamaan neuvoja sekä tietämystä. Hänet tunnistaa ihanasta ja nauravaisesta meiningistä ja löytää varmasti tapahtumasta kuin tapahtumasta. Hän on oikea helmi!

Anna-Maria ”Ansku” Kaatonen
Sitsitoimihenkilö

Toinen uusista sitsitoimareista on Annamaria, tuttavallisemmin Ansku. Ansku opiskelee toista vuotta elintarviketieteitä ja on tunnettu loistavista ruoanlaittotaidoistaan, onhan hänellä kokin koulutus. Sitsien maukkaat ruoat ovat siis Anskun käsissä varmat. 

Vaikka akateemista ikää ei vielä Anskulla hirveästi ole, on hän ehtinyt käydä enemmän erilaisissa tapahtumissa niin Viikissä, kuin esimerkiksi Otaniemessäkin, kuin moni koko opiskeluaikanaan. 

Ansku on pirtsakka, välittävä ja innostuva tyyppi, jonka sanaan voi aina luottaa. Lipidin lisäksi tämä olutintoilija on myös Viikki brewing societyn toiminnassa mukana. Sillä vähällä vapaa-ajallaan, mitä Anskulle opintojen, tapahtumien ja järjestöhommien myötä jää, harrastaa hän flamencoa!


Katri Ylisalmi
Kulttuuritoimihenkilö

Katri on Vaasasta Helsinkiin muuttanut ensimmäisen vuoden FOOD-maisteriopiskelija. Opinnoissa häntä kiinnostavat varsinkin erilaiset fermentaatiot ja pakkausteknologia. Aikaisemmin Katri on toiminut Oikoksen sihteerinä ja ollut mukana myös ekskursiotoimikunnassa.

Kulttuurivastaavana Katri haluaa järjestää hengähdystaukoja arjesta ja sellaista tekemistä, johon ei ehkä muuten tulisi lähdettyä. Katrin vapaa-aika kuluu käsitöiden ja kirppiksillä kiertelyn parissa. Katri haaveilee myös saaristossa asumisesta.

Sandra Kivimäki
Liikuntatoimihenkilö

Sandra on Pohjanmaalta kotoisin ja hän opiskelee elintarviketieteitä toista vuotta. Sandraa kiinnostaa erityisesti ravitsemustiede, mutta tähän mennessä lempikurssi on löytynyt mikrobiologian laboratoriotöistä. 

Sandra innostuu kaikesta urheiluun liittyvästä ja liikunta onkin arjessa paras tapa rentoutua. Juokseminen on Sandran suurin intohimo. Sandra vetää kaveriporukalleen kimppatreenejä salilla ja tykkää myös houkutella kavereitaan kokeilemaan erilaisia asioita kuten avantouintia. Nyt Sandra pääsee hyödyntämään energiaansa Lipideihin ja järjestämään liikuntamahdollisuuksia opiskelun vastapainoksi.


Elina Pentinmäki
KV-toimihenkilö

Tämän vuoden kv-vastaavana toimii ulkomailla lukioaikana asustellut Elina! Elina on toisen vuoden opiskelija joka jo fuksivuotenaan toimi Viri Lactiksen kv-vastaavana – miksipäs ei siis jatkaisi samassa virassa Lipidissä. Koska homma oli jo ensimmäisenä vuonna niin kivaa, niin toinen vuosi menee varmasti samoissa tunnelmissa! Myös kv-tuutorina toimineen Elinan tavoitteena on järjestää vaihtareille matalan kynnyksen tapahtumia ja saada lipidit ja vaihtarit minglaamaan enemmän.

Kun Elina vaihtaa vapaalle niin hänet voi löytää lenkkipolulta tai salilta, ja hänen lempipuuhiaan on myös matkustelu ympäri maailmaa.

Maija Kumpulainen
FOOD-toimihenkilö

Maija on aloittanut Viikissä vuonna 2017 ja tällä hetkellä opiskelee elintarvikekemian maisteriohjelmassa. Kokemusta hallitustoiminnasta Maijalta löytyy useammastakin pestistä, sillä kandiaikana hän on toiminut biletiimissä ja sihteerinä. Vaikka lipidihommat piti olla jo lopetettu, löytyy Maijalta vielä intoa uusiin tehtäviin ja haasteisiin! 

Vapaa-ajalla Maija tykkää harrastaa monipuolisesti ja kokeilla uusia juttuja – tällä hetkellä tehden metsästäjän asua keskiaikafestareille. Myös liikunta on saanut Maijan innostuksen ensimmäistä kertaa elämässään ja hänet voikin bongata Kumpulan Unisportilla muutama kerran viikossa.


Serafiina Uusihakala
Sometoimihenkilö

Lipidin uuden sometiimin toinen urhea vastuuhenkilö on Helsinkiläinen Serafiina, joka saattaa reagoida myös käytettäessä nimeä Sera.  Sera on 4. vuoden maisteriopiskelija, elintarviketieteiden kandi, mutta suorittaa parhaillaan mikrobiologian maisteriohjelmaa.  Mikrobiologian labra osoittautui yhdeksi mielenkiintoisimmaksi kurssiksi kandi vuosina, mutta myös kemia kuuluu Seran lempi aiheisiin.  

Sera toimii lisäksi Agronomiliiton promoottorina, joten kokemusta löytyy opiskelijoiden asioiden hoitamisesta.  Vapaa-ajalla Seran voi löytää esimerkiksi hyvistä ravintoloista, Uffista tai jopa Tiedekulmasta.  Seran voi tunnistaa upeasta tyylistä, tai hassun hauskoista vitseistä, joita tulemme varmasti myös näkemään Lipidin somessa tänä vuonna!

Wilhelmina Mäntylä
Sometoimihenkilö

Sometiimin toinen puolisko Wilhelmina on Helsinkiläinen neljännen vuoden opiskelija. Koulussa Wilhelminaa kiinnostaa kemia ja labratyöt, jonka takia hän valitsikin maisterivaiheessa elintarvikekemian opinnot. Labran ulkopuolella hänet löytää voimistelutreeneistä, mökiltä, tai helmikuun jälkeen Italiasta nauttimassa opiskelijavaihdosta.

Wilhelmina/Helmi/Miinu/Wili tunnetaan kavereiden kesken ei pelkästään monesta lempinimestään, vaan myös nokkeluudestaan, intohimostaan ja tietenkin esteettisitä Instagram-postauksistaan! Hän odottaa innolla mitä Lipidin ensimmäinen sometiimi saa aikaiseksi.


Milla Tammivuori
Tiedottaja

Vuoden 2023 tiedottajana toimii 3. vuoden opiskelija Milla. Tiedottajan tärkein tehtävä on pitää jäsenet ajan tasalla Lipidin asioista yhdessä sometoimareiden kanssa. Tiedottajan rooliin Milla päätyi halusta pysyä perillä Lipidin tapahtumista ja mahdollisuudesta auttaa tapahtumissa matalalla kynnyksellä. Aiempina vuosina Milla on vastannut Lipidin liikuntatoiminnasta ja kulttuuritoiminnasta. 

Liikunnan ja kulttuurin eri muodot näkyvät Millan harrastuksissa vaihtelevasti eri tavoin. Viime aikoina Millan arkea on piristänyt harkat keväällä esiintyvän Viikki-speksin tanssitiimissä. Milla nollaa ajatuksensa parhaiten luonnossa ja huomaa hakeutuvansa vesistöjen äärelle. Opintojen myötä Millan arvostus ruokaa kohtaan on kasvanut ja toiveena olisi tulevaisuudessa keksiä lisää keinoja ruokahävikin vähentämiseksi.

Emmi Mäkinen
ETYO-lehden päätoimittaja

Päätoimittaja vuosimallia 2023 on elintarviketieteitä 2,5 vuotta opiskellut Emmi. Järjestötoiminnan Emmi aloitti SISU:n mediatoimihenkilönä, jonka jälkeen hän on jatkanut erilaisiin kiinnostaviin tehtäviin.

Emmi odottaa innolla ETYO-lehden koostamista. Erityisen motivoivana hän pitää oman sekä lukijoiden tietämyksen laajentamista elintarvikealasta.