Hallitus 2021 esittäytyy

 

Vuosi on vaihtunut ja niin on myös Lipidin hallitus. 2020 on saatu vihdoin pakettiin ja nyt pidetään sormet ristissä, että saadaan vuonna 2021 nähdä toisiamme livenä! Tälle vuodelle on tiedossa paljon mielenkiintoisia tapahtumia ja vuorossa on esittelyt niiden takana pyörivistä ihmisistä.

Tässä Lipidi ry:n hallitusesittelyt vuodelle 2021:

 

Theresa Natri Puheenjohtaja

Theresa tuttavallisemmin Tessa on kolmannen vuoden elintarviketieteiden opiskelija ja Tessalla on jo monta vuotta kokemusta Lipidin hallitustoiminnasta. Tessaan törmätessä aina löytyy juteltavaa ja se tekeekin Tessasta helposti lähestyttävän. Tessan omin sanoin korona mahdollisti hänelle karkaamisen sienimetsään ja täyttämään pakastimen metsän herkuilla!

 

Roope Raitanen Varapuheenjohtaja

Roope on kolmannen vuoden elintarviketieteen opiskelija ja toista vuotta mukana Lipidin hallituksessa. Roope vaikutti viime vuoden hallituksessa emäntänä, minkä jälkeen varapuheenjohtajaksi siirtyminen tuntui luonnolliselta askeleelta. Roope tykkää oluesta ja musiikista, ja vapaa-ajallaan tämä rento tyyppi soittaakin bassoa Stunted City -nimisessä bändissä ja panee olutta kotona. Roope toimii myös VBS:n puheenjohtajana tänä vuonna.

 

Hanna-Mari (tuttavallisemmin Hanni) Saalo Sihteeri

Lipidin sihteeriksi päässyt elämyksiä rakastava Hanni huiputtaa tuntureita intohimoisesti. Hanni toimi vuonna 2020 liikuntavastaavana, minkä ansiosta Lipidiläisiä pääsi ruskaretkelle Kolin henkeäsalpaaviin maisemiin. Kesällä ostettu tuliterä pyörä innostaa Hannia bikepacking reissuille. Jos koronaa ei olisi, Hannin voisi bongata ulkomaan matkalta Euroopasta tai Aasiasta.

Retkeilyn ja matkailun lisäksi lemmikkieläimet saavat tärkeän paikan Hannin sydämestä. Tie Hannin sydämeen käy myös jätskin kautta.

Elämässä Hannin lempikliseenä toimii ”kaikki järjestyy”. Sama motto mukautuu myös jatkuvasti muuttuvaan työelämään, joka liittyy Hannin tapauksessa mahdollisesti tuotekehitykseen.

 

 

Sanni Turunen Taloudenhoitaja

Sanni on kolmannen vuoden opiskelija ja ensimmäistä kertaa mukana Lipidin hallituksessa. Sannilla on jo kokemusta hallitustoiminnasta, onhan hän Agronomiliiton opiskelijavaliokunnan puheenjohtaja vuodelta 2020. Taloudenhoitajan pesti sopii Sannille erityisen hyvin, sillä hänellä on aitoa kiinnostusta talousasioihin. Kandin jälkeen Sanni tavoittelee kauppis-paikkaa, minkä uskon onnistuvan sillä hän on tavoitteellinen, määrätietoinen ja kulkee kohti omia unelmia. Sanni on iloinen tyyppi, jonka positiivisuus tarttuu helposti kanssa opiskelijoihin. Vapaa-ajalla voit bongata Sannin salilta treenaamassa.

 

Ira Karanko Opintovastaava

Ira on kolmannen vuoden opiskelija ja kolmatta vuotta mukana Lipidin hallituksessa. Hänellä on jo kokemusta biletiimissä toimimisesta ja KV-vastaavan tehtävästä.

Ira etsii sitä oikeaa maisterilinjaa ja harrastaa sen takia WebOodin lukemista. Hän neuvoo jo kavereita opintojen suhteen, ja on nyt valmis avustamaan koko Lipidiä. Opinto-oppaan perusteellinen tuntemus tekeekin Irasta osaavan opintovastaavan!

Opinnoissa Ira on kiinnostunut kemiasta ja töissä hän kerää käytännön kokemusta sulatejuuston keittämisestä. Tulevaisuudessa häntä kiinnostaisi työskennellä tuotekehityksen tai laadunvalvonnan parissa ja hän tekee mielellään vaihtelevia töitä.

Vapaa-ajalla Irasta saa seuraa kaikenlaiseen höntsäliikuntaan, niin lenkille, salille kuin luistelemaankin.

Ira tykkää kokeilla uusia reseptejä ja hänellä on 150-vuotias ruisjuuri.

Iran paras neuvo yliopisto-opintoja varten on muistaa verkostoitua ja pyytää apua. Iralta saa ainakin pyytää neuvoa mihin vain opintoihin liittyvään! Hän tietää, jossei vastausta, niin ainakin keneltä kysyä!

 

Johanna Rytkönen Kansainvälisyysvastaava

Uusi Lipidin KV-vastaava on Johanna Rytkönen. Hän on elintarviketieteiden fuksi, mutta ei aivan niin kokematon yliopistomaailmassa. Johanna opiskeli vielä viime lukukaudella espanjan kieltä ja oli Setenta ry:n varapuheenjohtaja. KV-vastaavan rooli onkin hänelle varsin luonteva, sillä erilaiset kielet ja kulttuurit ovat lähellä hänen sydäntään. Johanna odottaakin innolla tutustumista uusiin ihmisiin ja erilaisten tapahtumien järjestämistä toimen tiimoilta.

Elintarviketieteiden pariin Johannaa vetivät erityisesti alan mahdollisuudet vaikuttaa tulevaisuuden ongelmien ratkaisuun. Johannan kiinnostuksen kohteisiin kuuluvat myös erilaiset ruokavaliot ja kuten monen muunkin elintarviketieteilijän kohdalla biologian ja kemian soveltaminen käytäntöön on KV-vastaavamme mieleen. Nyt opintojen alkuvaiheessa mielenkiintoisimmilta vaikuttavat elintarviketeknologian ja aistinvaraisen tutkimuksen aihealueet.

Kaikkia elintarviketieteilijöitä yhdistää yleensä ruoka ja siksi lopuksi onkin aivan olennaista tietää, että kotimaisista herkuista Johanna nauttii mieluisimmin korvapuusteja, tai oikeastaan mitä vain pullia ja kulturellimmalta ruokapuolelta korkeimpaan arvostukseen nousee espanjalainen perunamunakas eli tortilla de patata.

 

Anni Sipilä Fuksivastaava

Turusta kotoisin oleva Anni on toisen vuoden opiskelija, joka hoitaa fuksivastaavan pestiään kokeneen tuutorin varmoin ottein. Fuksivastaavamme sydäntä lähellä, fuksien lisäksi, on rikossarjat, leipominen, neulonta ja tanssi. Silloin kun Anni ei ole pitämässä fukseistamme huolta, hän on todennäköisesti parhaassa paikassa minkä maan päältä löytää: Turun saaristossa.

 

Janina Lehtimäki PR-vastaava

Janina on toisen vuoden elintarviketieteiden opiskelija ja hän on ensimmäistä vuotta Lipidin hallituksessa. Elintarvikkeet eivät olleet Janinalle mikään mysteeri ennen opiskelujen alkua, sillä hän on myös ammatiltaan kokki! Jo ensimmäisenä opiskelusyksynään Janina suuntasi Uppsalaan PM-kisoihin, missä hän nappasi mukaan kasan mitaleja. Reissaaminen on muutenkin lähellä Janinan sydäntä, ja hänen on vaikea pysyä Suomessa, sillä aina on päästävä jonnekin. Korona pisti matkustelulle toisaalta stopit, mutta positiivisena asiana, nyt hänellä on aikaa hallitushommille!

 

Muru Torikka Tiedotusvastaava

Vuoden 2021 tiedottajamme Muru on oikea moniosaaja ja joka paikan höylä! Murun seurassa ei Lipidien tarvitse pelätä henkensä edestä, sillä Murulta löytyy taustaa sairaanhoitajan hommista. Vuoden -19 hallituksessa Muru osoitti huikean kielitaitonsa KV-vastaavan pestissä, joten tämän vuoden tiedotuksista ei varmasti jää uupumaan monikielisyyttä!

Näiden ominaisuuksien lisäksi Muru on persoonaltaan energinen ja hänen hymynsä näkeekin yleensä jo satojen metrien päästä. Muru viihtyy paljon luonnossa ja hänestä löytyy varmasti lenkkiseuraa esimerkiksi Paloheinän poluille tai Lipidin lenkkiringin osanottajaksi!

Vaikka aloitammekin vuoden 2021 poikkeusoloissa, voimme olla varmoja, että Lipidin tiedotus ei tästä kärsi, kun oma tehopakkauksemme Muru on puikoissa!

 

Enna Märjenjärvi Ekskursiovastaava

Enna on toisen vuoden opiskelija, joka toimii tämän vuoden hallituksen ekskursiovastaavana. Pohjanmaalata lähtöisin oleva Enna on matkustellut paljon paitsi Suomessa VR:n vakioasiakkaana, myös ulkomailla. Maita on kertynyt peräti 19, sekä työkokemusta matkaoppaana toimimisesta Espanjassa! Lempiruokaa hänelle on kaikki korianteri+lime -kombolla ja harrastuksia muun muassa reseptilistan kokoaminen puhelimen muistiinpanoihin. Opinnoissa Ennalle hauskinta on nippelitiedon kerääminen ja jakaminen eteenpäin. Tämän pestin ohella Enna on myöskin koulutusohjelman johtoryhmässä.

 

Hanna-Sofia Karhula  Tapahtumatiimi

Hanna-Sofia on ensimmäisen vuoden opiskelija ja osa tämänvuotista tapahtumatiimiämme! Hanna-Sofia päätyi elintarvikealalle innostuttuaan lukiossa kemiasta, sekä ravitsemuksesta. Vapaa-ajallaan Hanna-Sofia pitää metsässä ja meren rannalla lenkkeilystä, käydä salilla, sekä leipoa. Omana lempileivonnaisenaan hän pitää porkkanakakkua. Opintojen alussa Hanna-Sofian veti mukaan hallitukseen sen ulospäin säteilevä hyvä henki ja tapahtumatiimiin vielä toive siitä, että saisimme korona-ajan loputtua varmasti kivoja tapahtumia järjestettyä.

 

Ilona Hulshof Tapahtumatiimi

Ilona on ensimmäisen vuoden opiskelija ja tämän vuoden tapahtumatiimiläinen, joka löysi elintarviketieteet ravitsemustieteiden kiinnostuksen kautta. Lipidin hallitukseen hän lähti rohkeasti jo fuksivuonna mukaan tutustumaan uusiin ihmisiin ja oppimaan lisää hallitustoiminnasta. Kuten nimestäkin jo kuulee, Ilona on iloinen ja energinen tyyppi ja loistava lisä tapahtumatiimiin hänen aikaansaavan asenteensa ansiosta. Ilona on tiimissä viihtyvä ideanikkari, joka saa asiat hoidettua. Vapaa-ajallaan Ilonan löytää todennäköisimmin urheilun parista, tyypillisimmin CrossFit -salilta. Kuten kunnon elintarviketieteilijän kuulukin, hän viihtyy myös keittiössä ruoanlaiton parissa. Tulevaisuudessa Ilona haluaa löytää itsensä merkityksellisestä työstä, mahdollisesti ravitsemuksen parista. Tulevaan hallituskauteen Ilona suhtautuu kuten elintarviketieteiden opintoihin – avoimin mielin. Toiveissa siintää mahdollisuus päästä järjestämään taas live-tapahtumia, mutta Ilona klaaraa asenteellaan varmasti muitta mutkitta etätapahtumatkin. 

 

Miihkali Sieppi Tapahtumatiimi

Miihkali on 29-vuotias ensimmäisen vuoden opiskelija, joka rakastaa ruokaa ja myy sielunsa hyvälle jäätelölle. Jos haluat saada Miihkalin nauramaan, kokeile puujalkavitsiä! Vapaa-aikaansa hän viettää luonnossa ja kiipeillen. Haasteista pitävä Miihkali odottaakin jo, että tapahtumatiimi pääsisi kunnolla vauhtiin!

 

Katriina Kostiainen Tapahtumatiimi

Toisen vuoden elintarviketieteiden opiskelija Katriina Kostiainen on vuoden 2021 tapahtumatiimin jäsen. Katriina oli pestiin täydellinen valinta, sillä Katriinalla pysyy kaikki langat helposti käsissä ja hänellä on kokemusta niin baari- kuin tanssialaltakin. Hän on ollut Turun katutanssiyhdistyksen hallituksessa mukana, joten hallitushommat ovat hänelle jo jonkin verran tuttu juttu.

Tulevaisuudessa Katriinalla on kiinnostusta esimerkiksi terveystarkastatyyppisiin hommiin, joten tapahtumien ruokatarjoilut ovat varmasti hyvissä käsissä.

Miltä kuulostaisi päivä Linnanmäellä live-esiintyjien kanssa ja syödessä niin paljon hattaraa kuin haluat? Tällainen olisi yksi Katriinan unelmatapahtumista järjestää.

 

Onni Nyman ETYO-lehden päätoimittaja

ETYO:n päätoimittajana toimii tällä hallituskaudella viime vuoden biletiimistä tuttu Onni! Lukemisen ja kirjoittamisen parissa viihtyvä toisen vuoden opiskelija nappasi päätoimittajan pestin itselleen, kun totesi haluavansa jatkaa mukana Lipidin toiminnassa. Tämän lisäksi järjestöaktiiviin voikin törmätä esimerkiksi MMYL:n puheenjohtajan roolissa tai HYY:n edustajistossa. Mikäli järjestöhommilta jää aikaa muuhun (opiskelun lisäksi!), voi Onnin löytää puuhailemasta musiikin parissa. Opinnoissa parhaaksi asiaksi hän kokee monipuolisuuden, jonka varmasti moni muukin lipidi pystyy allekirjoittamaan. Tiesitkö, että Onnin lempiruoka on ratatouille?

 

Milla Tammivuori Liikuntavastaava

Uusi liikuntavastaavamme, aina aurinkoinen Milla on osoittautunut yhdeksi vuoden aktiivisimmista fukseista! Niin aktiiviseksi, että otti heti haltuun hallituksen aktiivisimman viran aktivoidakseen koko vuoden meitä jäseniäkin. Tapahtumasuunnitelmiakin on jo vino pino: miltä kuulostaisi vaikka lenkkihaasterevanssi viime kevään tapaan ja melontareissu? Huhun mukaan myös parin vuoden tauolla ollut perinteinen pesismatsi saattaisi tehdä paluun… Monipuolista menoa siis varmasti luvassa! Muuttuvien rajoitteiden puitteissa, vain luovuus on rajana lajikokeiluiden suhteen ja luovuuttahan Millalta löytyy! Kaikenlaisten taideprojektien ja diy-juttujen parissa vapaa-aikansa viettävän Millan sydäntä lähinnä oleva liikuntamuoto on tanssi, mutta myös jooga ja muut kehonhallinta-, kestävyys- ja voimatreenit sytyttävät. Kymmenen vuoden kuluttua Milla saattaa olla terveellisempien valmisruokien tuotekehittäjä tai pakkausasiantuntija, mutta tulevan kesän hän toivoo viettävänsä -kuten monet Lipidit perinteisesti ensimmäisinä kesinä- tuotannon tehtävissä.

 

Léda Vesmanen Kulttuuri- ja ohjelmavastaava

Leda toimii tänä vuonna Lipidin kulttuurivastaavana. Hän on tämän vuoden fuksi, mutta lähti koronan aiheuttamista hankaluuksista huolimatta reippaasti mukaan ainejärjestötoimintaan. Leda toivoo voivansa piristää koronan väsyttämiä opiskelijoita järjestämällä kivoja tapahtumia mahdollisuuksien mukaan. Kulttuurivastaavan listalla on jo ainakin leivontailta sekä nojatuolimatkailu. Leda tykkää laittaa ruokaa ja leipoa. Erityisesti hapanjuurileivonta on hänen mieleensä. Elintarvikealalla häntä kiinnostaisi tulevaisuudessa tutkia esimerkiksi eri maiden ja alueiden ruokakulttuurien eroja tai erilaisia ruokatrendejä. Leda harrastaa tanssia sen kaikissa muodoissaan ja tulette (toivottavasti) näkemään hänet tämän vuoden Viikki-speksissä! Autiolle saarelle Leda ottaisi mukaan riippumaton sekä veitsen ja kattilan.

 

Salla Kinnunen Oikos-vastaava

Salla on Lipidin konkarijäsen. Viime vuoden puheenjohtajuudesta hän siirtyy nyt uusille urille Oikos-vastaavaksi. Oikos siirtyi vuoden 2019 lopussa Lipidin alajaostoksi ja Salla on nyt ensimmäinen Oikos-vastaavan virkaa pitävä. Sallalle tämä ravitsemukseen liittyvä vastaavuus sopii erittäin hyvin, onhan hän ravitsemukseen suuntaava ja Marttaliitossa tällä hetkellä ruoan parissa toimiva.

Sallassa riittää virtaa ja hänet löytääkin lenkki- tai hiihtopolulta, Lipidin lenkkiringistäkin jaksaa pitää huolta. Tänä vuonna Salla pääsee luomaan omaa toimeenkuvaansa ja siihen energiaa tarvitaankin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *