Viiniä ja valitusta vol. 2

Viiniä ja valitusta järjestettiin tänä vuonna toisen kerran 13.11.2019 Viikin Think Companylla. Tapahtumaan osallistui huikeat 45 opiskelijaa! Mukana oli fukseja, muita kandivaiheen opiskelijoita, maisteriopiskelijoita ja vaihtareita. Illan aikana nautimme tarjoiluista ja keskustelimme rennosti opintoasioista. Koko iltaa ei tietenkään vietetty vain opiskeluasioiden parissa, vaan oli hauskaa muutenkin vaihtaa kuulumisia kavereiden kanssa ja jutella muun muassa lapsuuden muoti-ilmiöistä. Tapahtumassa oli myös ensimmäistä kertaa myynnissä Lipidin haalarimerkkikisan tuotoksia!

Kiertelin illan aikana juttelemassa osallistujille, ja kirjoitin ylös heidän antamansa palautteen. Tekstiä tuli Wordiin kaksi sivua! Palautteen kävin läpi 15.11.2019 järjestetyssä elintarviketieteiden kandiohjelman johtoryhmän kokouksessa sekä osan palautteesta olen jakanut MMYL:n opintovastaaville. Palautteessa esille tulleita asioita viedään eteenpäin ja otetaan esille joillakin kursseilla, kuten esimerkiksi viimeisimmällä ETK-270 Johdatus tieteelliseen viestintään -kurssin luennolla.

Käyn läpi hyvin tiivistetysti illan aikana esille tulleet asiat. Kehuja saivat runsaasti uudet fysiikan ja tilastotieteen opettajat. Kurssit MAAT-001 Fysiikka 1 sekä ME-004 ja ME-005 eli Tilastotiede 1 ja 2 ovat järjestetty hyvin. Positiivista palautetta annettiin myös kursseista ETK-122 Elintarvikkeet ja niiden valmistusprosessit: maito ja maitovalmisteet, ETK-130 Elintarvikelainsäädäntö ja -valvonta, ETK-530 Kemiallinen analytiikka ja ETK-264 Funktionaaliset elintarvikkeet.

Illan aikana tuli myös valitusta ja kehitysideoita. Fuksit kokivat esimerkiksi, että kurssit jakautuvat epätasaisesti periodeihin, ja he haluaisivat lisää ohjausta valinnaisiin opintoihin. Kriittistä palautetta saivat ETK-510 Fysikaalinen kemia, MOLE-101 Biokemia, HNFB-111 Anatomian ja fysiologian perusteet, ETK-121 ja ETK-123 eli Elintarvikkeet ja niiden valmistusprosessit -kursseista liha ja vilja. ETK-215 Elintarvikesuunnittelu ja -prosessointi -kursseista lihaversiosta harmiteltiin, ettei siinä pääse toteuttamaan omia ideoita yhtä vapaasti kuin vilja- ja maitoversiossa. Positiivista oli kuitenkin, että pääsee tekemään analyysejä, joita ei maidossa ja viljassa tehdä.

Illan aikana otettiin myös puheeksi tenttituloksien saaminen ajoissa ennen uusintoja, tenttien ja tehtävien palaute opettajilta, infon saaminen harvoin järjestettävistä kursseista, maisterikurssien aloittaminen, opinto-ohjaus, lähdeviittaukset, raporttien teko sekä maisterikurssien englanninkielisyys esimerkiksi labrakursseilla.

Ilta onnistui loistavasti, ja olen saanut paljon hyvää palautetta! Seuraava Viiniä ja valitusta järjestetään ensi vuoden alkupuolella.

 

Katri Korpunen

Opintovastaava

2 vastausta artikkeliin “Viiniä ja valitusta vol. 2”

  1. Hieno juttu, tästä oli jo vähän puhetta yhdellä luennollani – hyvä että yhdessä käytte näitä asioita läpi ja myös kirjaatte ne meille. Toki luennollakin voidaan näistä jutella mutta ehkä sitten kuitenkin lienee helpompi näin. Jatkakaa samaan malliin – seuraavaa odotellessa …

    1. Moi vmo!
      Kiitos kommentista ja palautteesta. Viiniä ja valitusta on saanut opiskelijoilta hyvän vastaanoton, joten sitä tullaan järjestämään tänäkin vuonna! Tapahtumakalenterissa ilmoitellaan kun päivä on päätetty. Aurinkoista kevään odotusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *