Oikos

Vuoden 2021 aloitus oli ravitsemus- ja elintarviketieteilijöiden fuusioitumiselle merkityksellinen. Helmikuussa nimittäin perustettiin Lipidin historian ensimmäinen alajaosto, Oikos! Viime vuonna entinen kuluttajaekonomian ja ravitsemustieteen ainejärjestö Oikos ry lopetti toimintansa ja päätti pistää hynttyyt yhteen Lipidin kanssa. Tämän myötä tuli ajatus alajaostosta, joka voisi yhdistää ravitsemustieteestä kiinnostuneita opiskelijoita, mutta olisi kuitenkin tiiviisti yhteydessä elintarviketieteen opiskelijoihin.

Uusi Oikos alajaosto on tarkoitettu kaikille ravitsemustieteestä kiinnostuneille Helsingin yliopiston opiskelijoille. Joukossamme on runsaasti ihmisen ravitsemuksen ja ruokakäyttäytymisen maisteriohjelmassa opiskelevia, mutta kannustamme myös kandivaiheen opiskelijoita tulemaan mukaan toimintaamme. Järjestämme ravitsemustieteeseen liittyviä uratapahtumia, kuten ekskursioita ja alumni-iltoja, mutta myös rennompia tapahtumia, joissa on tarkoitus tutustua muihin alasta kiinnostuneisiin opiskelijoihin. Tavoitteemme on myös tuoda ravitsemustiedettä ja sen upeita saavutuksia esille yhä enemmän ja tämän takia teemmekin yhteistyötä eri tahojen, kuten RTY:n ja SRY:n kanssa esimerkiksi olemalla mukana syksyn Ravitsemusviikko-somekampanjassa.

Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaamme, meidän johtoryhmämme saa kiinni osoitteesta oikos-subgroup@helsinki.fi !

Oikos-alajaoston toimihenkilöiden puolesta,
Salla Kinnunen
Puheenjohtaja 2021

Oikoksen toimintaa voi seurata myös Facebookissa ja Instagramissa.